02/06/20 Ázijské rezance, lacné jedlo ulice, na tisíc spôsobov, so všetkými možnými ingredienciami, s tofu alebo s krevetami vo vegetariánskej verzii, s mäsom, zeleninou, asi prvé jedlo, ktoré si po prílete do Ázie zvolíme. Milujeme ich na všetky spôsoby, s výnimkou širokých ryžových rezancov (kway teow), ktoré skutočne vyzerajú ako uvarené sopľavé vechte.
Podstatný je základ: ázijské huby, sójová omáčka, zázvor, cesnak a tapioka škrob/ryžová múka na zahustenie, ostatné suroviny podľa chuti a ľubovôle. Ochutiť sézamom, arašidami, zelenou cibuľkou a máme hotovo!
Do vriacej osolenej vody dáme variť rezance ázijského typu (najvhodnejšie sú rezance balené vo forme zlisovanej kocky, tieto sa varia približne 15 minút). Po uvarení scedíme a odložíme bokom.