Postup
Príprava mäsa:
Kuracie/morčacie mäso nakrájame na pásiky, max 2,5 cm hrubé. Osolíme, okoreníme a poprášime ryžovou múkou.
Marináda:
Do menšej nádoby si pripravíme marinádu: sezámový olej, sezamové semienka a sójovú omáčku. Naložíme do nej mäso a necháme v chlade aspoň 2 hodiny.
Rezance:
Pripravíme si rezance ázijského typu (ryžové, pšeničné) podľa návodu. Zväčša ich stačí na pár minút zaliať horúcou vodou. Necháme odtiecť.
Orestovanie:
Mäso napichneme na špajle alebo na bambusové tyčinky. Ak chceme byť autentickí a máme k dispozícii citrónovú trávu, napichneme mäso na zhrubnuté stonky trávy. Opečieme na panvici na rozohriatom oleji.
Odležanie:
Paličky s mäsom vyberieme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočívať.
Omáčka na rezance:
Na rozohriatom oleji opečieme nakrájané šampióny, arašidy a nadrobno nakrájaný cesnak.
Omáčka na rezance:
Pridáme sójovú omáčku, nakrájanú mladú zelenú cibuľku a tenučké pásiky mrkvy. Ak máme k dispozícii, pridáme pásiky bambusových výhonkov a mungo klíčky. Zahustíme ryžovou múkou, ktorú sme rozmiešali v šálke s vodou. Krátko povaríme (cca 1-2 minúty).
Omáčka na rezance:
Omáčku odstavíme a pridáme rezance. Poriadne premiešame.
Servírovanie:
Servírujeme s chili omáčkou a šalátikom na osvieženie.