
Výborný a silný mäsový vývar, nazvime ho skôr rezancovým pokrmom, nakoľko nasýti ako hlavný chod. Ramen môžeme nájsť s bravčovým alebo hovädzím mäsom, krevetami, vajcom, kukuricou, bambusovými výhonkami a inými ingredienciami.
Výborný a silný mäsový vývar, nazvime ho skôr rezancovým pokrmom, nakoľko nasýti ako hlavný chod. Ramen môžeme nájsť s bravčovým alebo hovädzím mäsom, krevetami, vajcom, kukuricou, bambusovými výhonkami a inými ingredienciami.
Pripravíme si základ na silný vývar (môžeme použiť kuracie, morčacie, bravčové alebo aj hovädzie mäso/kosti), ktoré dáme variť do osolenej vody. Pridáme aj zeleninovú zelenú vložku, napr. karfiolové listy, kapustu, kalerábové listy, kapustu pak choi a pod. Chýbať nesmie na väčšie kusy nakrájaný zázvor a chili paprička.
Keď polievku očistíme od peny (zrazené bielkoviny z mäsa), vyvarené zeleninové listy vyberieme a nahradíme ich úhľadne nakrájanou zeleninou podľa chuti (mrkva, kaleráb, šampióny, hliva...). Pridáme očistený strúčik cesnaku a sójovú omáčku.
Výbornú chuť dotvoria ázijské huby shitake. Ak ich máme v sušenej podobe, namočíme ich do vody, keď zmäknú, pokrájame ich a dáme variť do vývaru.
V druhom hrnci vo vriacej osolenej vode uvaríme ázijské rezance (pšeničné alebo ryžové), precedíme, odložíme bokom.
Čím dlhšie vývar varíme, tým bude silnejší a chutnejší (minimálne 3 hodiny na slabom ohni, aby vývar prudko nevrel). Počas varenia sledujeme zeleninu a keď je uvarená, z vývaru ju vytiahneme a odložíme bokom.
Nakrájame si uvarené mäso z vývaru na úhľadné plátky. Do misky vložíme uvarené rezance, plátky húb, plátky mäsa a kúsky zeleniny. Zalejeme precedeným horúcim vývarom, dozdobíme nakrájanou mladou cibuľkou, šalotkou, prípadne zelenou vňaťkou. Na záver pridáme rozkrojené uvarené vajíčko (ideálne prepeličie). Dobrú chuť!