Postup
Príprava mäsa:
Kuracie (prípadne morčacie) prsia nakrájame na kúsky (veľkosťou prispôsobené tak, aby sa konzumácii nemuseli krájať). Posolíme a necháme v chlade odležať.
Rozpustenie curry pasty:
V hrnci si rozohrejeme olej, vložíme curry pastu a miešame, kým sa pasta nerozpustí.
Vývar:
Rozpustenú Curry pastu zalejeme vývarom a cca 10 minút povaríme (neprivádzame do varu).
Kokosové mlieko:
Prilejeme kokosové mlieko a varíme ďalších 10 minút.
Mäso:
Pridáme nakrájané kuracie mäso a povaríme ďalších 15 minút.
Zelenina:
Ako posledné pridáme zeleninu podľa výberu (napr. baklažán, šampióny alebo iné huby, zelené hráškové lusky, fazulkové lusky a pod.). Pridáme citrónovú/limetkovú šťavu, cukor, osolíme buď soľou/rybou omáčkou a varíme ešte 10 minút.
Servírovanie:
Dozdobíme bazalkou/petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou (v Ázii sa servíruje curry v hlbokej miske samostatne, curry v jednej, ryža v druhej). Dobrú chuť!
Dobrú chuť!