img_20200326_121143

Bryndzové halušky

Bezmäsité jedlá 40 (bez času na uvarenie halušiek) min
Vytlačiť recept

Suroviny

  • halušky (varené, mrazené a pod.)
  • bryndza
  • malá kyslá smotana
  • alternatívne: slanina

Postup

Halušky:

img_20200505_122301

Uvaríme si halušky podľa receptu "Halušky". 

Slaninka:

strap1

Ak budeme pridávať k bryndzovým haluškám aj slaninu, nakrájame ju na malé kocky a opražíme na panvici do chrumkava. 

Odmastenie:

strapacky_5

V prípade, ak slaninka pustí veľa masti, môžeme ju odobrať kuchynskou papierovou utierkou (prebytočný tuk sa vsiakne). 

Zarobenie bryndzovej zmesi:

img_20200326_121143

V miske zmiešame malú kyslú smotanu a kocku bryndze v hladkú zmes, ktorú pridáme k haluškám. Pridáme oškvarenú slaninku a podávame.

Vytlačiť recept