

Strapačky
Bezmäsité jedlá 30 (bez času na varenie halušiek) minVytlačiť recept
Suroviny
- halušky (čerstvé, mrazené...)
- kyslá kapusta
- soľ, čierne korenie mleté, rasca mletá
- alternatívne: slanina
Postup
Slaninka:

Ak budeme pridávať k strapačkám aj slaninu, nakrájame ju na malé kocky a opražíme na panvici do chrumkava.
Odmastenie:

V prípade, ak slaninka pustí veľa masti, môžeme ju odobrať kuchynskou papierovou utierkou (prebytočný tuk sa vsiakne).
Ochutenie a opraženie kapusty:

K slaninke pridáme koreniny na ochutenie (čierne korenie mleté, rasca mletá) a odkvapkanú kyslú kapustu (v prípade, ak je kapusta veľmi kyslá, prepláchneme ju krátko studenou vodou a vyžmýkame). Všetko premiešame a krátko opražíme (kapustu nedusíme dlho, aby príliš nezmäkla).
Dobrú chuť!

Vytlačiť recept