img_20200120_115759

Strapačky

Bezmäsité jedlá 30 (bez času na varenie halušiek) min
Vytlačiť recept

Suroviny

  • halušky (čerstvé, mrazené...)
  • kyslá kapusta
  • soľ, čierne korenie mleté, rasca mletá
  • alternatívne: slanina

Postup

Halušky:

img_20200505_122301

Uvaríme si halušky podľa receptu "Halušky". 


Slaninka:

strap1

Ak budeme pridávať k strapačkám aj slaninu, nakrájame ju na malé kocky a opražíme na panvici do chrumkava. 

Odmastenie:

strapacky_5

V prípade, ak slaninka pustí veľa masti, môžeme ju odobrať kuchynskou papierovou utierkou (prebytočný tuk sa vsiakne).

Ochutenie a opraženie kapusty:

strapacky_6

K slaninke pridáme koreniny na ochutenie (čierne korenie mleté, rasca mletá) a odkvapkanú kyslú kapustu (v prípade, ak je kapusta veľmi kyslá, prepláchneme ju krátko studenou vodou a vyžmýkame). Všetko premiešame a krátko opražíme (kapustu nedusíme dlho, aby príliš nezmäkla).

Dobrú chuť!

img_20200313_120926
Vytlačiť recept