hriby_2

Vyprážané hríby

Bezmäsité jedlá 30 min
Vytlačiť recept

Sme hubármi každým kúskom duše... na hubársku sezónu sa tešíme ako deti na Vianoce, ale konzumujeme ich iba minimálne. Sem-tam praženica s hubami, paprikáš s kuriatkami jedlými, občas mäso so šampiónmi, sušené huby do kapustnice... Čomu však neodoláme nikdy, sú vysmážané hríby so zemiakmi a poriadnou náložou tatárskej omáčky. Kto neochutnal, môže ľutovať. 

Najvhodnejšie sú hríby smrekové/dubové, poslúžia aj rôzne druhy kozákov, prípadne vatovec obrovský.

Suroviny

  • (na cca 4 porcie)
  • 2 ks vačšie hríby
  • soľ
  • hladká múka na obalenie
  • 2 ks vajcia
  • strúhanka
  • masť/olej na vysmážanie

Postup

Príprava:

hriby1

Hríby nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky, posolíme.

Trojobal:

hriby12jpg

Plátky hríbov obalíme v trojobale (hladká múka, vajíčko, strúhanka).

Vysmaženie:

hriby2

Plátky hríbov vysmažíme v rozohriatom oleji/masti a na papierovej utierke necháme odtiecť prebytočný olej. Podávame s varenými zemiakmi/kašou a tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!

Vytlačiť recept