Postup
Očistenie:
Z karfiólu zrežeme listy a ak je potrebné, umyjeme ho.
Predvarenie:
Karfiol rozdelíme na hlavičky a dáme variť. Vodu osolíme a dochutíme koreninami. Varíme len do polomäkka (cca 10-15 minút podľa veľkosti hlavičiek). Prípadne môžeme karfiol "predvariť" na pare (ako keď zohrievame knedľu). Samozrejme, túto časť predvarenia môžeme vynechať a vysmážať karfiol sa dá aj surový, nám však vyhovuje kombinácia chrumkavého trojobalu a mäkkšieho karfiolu vo vnútri.
Vychladenie:
Karfiol vyberieme, scedíme a necháme vychladiť.
Obalenie:
Vychladnutý karfiol ochutnáme, podľa potreby ešte osolíme a obalíme v trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčko, strúhanka). Je možné karfiol obaliť aj v cestíčku, kedy zmiešame mlieko, vajcia a hladkú múku s trochou soli (cca 3 ks vajcia, 150-200 ml mlieko, 130 g hladká múka).
Vysmaženie:
V hlbokej panvici/hrnci si zohrejeme dostatočný objem oleja/masti (aspoň 3 cm výška hladiny oleja).
Dobrú chuť!
Obalený karfiol vysmažíme dozlatista zo všetkých strán. Necháme odkvapkať od oleja/masti na papierovej kuchynskej utierke. Podávame s varenými zemiakmi a tatarskou omáčkou. Dobrú chuť!