

Bravčová roláda
Bravčové mäso 120 minSuroviny
- bravčové karé
- šunka/prosciutto
- slanina
- vajce
- horčica
- syr plátkový/tavený/mozzarela/hermelín/gouda
- soľ, čierne korenie mleté, sezam, provensálske korenie
- alternatívne: šampiňóny, špargľa, hrášok, špenát, petržlenová vňať, mrkva, brokolica, pečeň, sušené rajčiny a pod.
Postup
Príprava mäsa:

Bravčové karé narežeme tak, aby sme ho mohli rozklepať na čo najtenšie. Osolíme, okorením, vyklepeme.
Príprava náplne:

Naukladáme tak, aby sme vytvorili kompaktný pás na rolovanie. Obložíme šunkou, slaninou a syrom, prípadne použijeme iné dostupné suroviny. V miske rozmiešame jedno-dve vajíčka, pridáme nakrájané ostatné suroviny (šampiňóny, hrášok a pod.) a zmiešame. Zmes vylejeme na pláty mäsa.
Zrolovanie:

Pripravíme si alobal, ktorý rovnomerne posypeme sezamom. Plát mäsa na doske zrolujeme a preložíme na alobal so sezamom. Dosolíme, dokoreníme podľa potreby, potrieme trochou horčice.
Utesnenie alobalom:

Zrolujeme natesno do alobalu a vložíme do pekáča.
Pečenie:

Podlejeme trochou vody (cca 3 dcl) a pečieme pri 190 stupňoch aspoň hodinu a pol. Vytiahnenie, odstránime alobal a necháme ešte 5 minút dopiecť. Nakrájame na úhľadné plátky a polejeme výpekom z pečenia, ktorý predtým dochutíme soľou a korením, prípadne zahustíme kúskom masla.
Príloha: zemiaková kaša/tarhoňa/ryža