rolada00

Bravčová roláda

Bravčové mäso 120 min
Vytlačiť recept

Suroviny

  • bravčové karé
  • šunka/prosciutto
  • slanina
  • vajce
  • horčica
  • syr plátkový/tavený/mozzarela/hermelín/gouda
  • soľ, čierne korenie mleté, sezam, provensálske korenie
  • alternatívne: šampiňóny, špargľa, hrášok, špenát, petržlenová vňať, mrkva, brokolica, pečeň, sušené rajčiny a pod.

Postup

Príprava mäsa:

vyklepane_maso

Bravčové karé narežeme tak, aby sme ho mohli rozklepať na čo najtenšie. Osolíme, okorením, vyklepeme.

Príprava náplne:

rolada1

Naukladáme tak, aby sme vytvorili kompaktný pás na rolovanie. Obložíme šunkou, slaninou a syrom, prípadne použijeme iné dostupné suroviny. V miske rozmiešame jedno-dve vajíčka, pridáme nakrájané ostatné suroviny (šampiňóny, hrášok a pod.) a zmiešame. Zmes vylejeme na pláty mäsa. 

Zrolovanie:

rolada2

Pripravíme si alobal, ktorý rovnomerne posypeme sezamom. Plát mäsa na doske zrolujeme a preložíme na alobal so sezamom. Dosolíme, dokoreníme podľa potreby, potrieme trochou horčice.

Utesnenie alobalom:

rolada3

Zrolujeme natesno do alobalu a vložíme do pekáča.

Pečenie:

rolada4

Podlejeme trochou vody (cca 3 dcl)  a pečieme pri 190 stupňoch aspoň hodinu a pol. Vytiahnenie, odstránime alobal a necháme ešte 5 minút dopiecť. Nakrájame na úhľadné plátky a polejeme výpekom z pečenia, ktorý predtým dochutíme soľou a korením, prípadne zahustíme kúskom masla.

Príloha: zemiaková kaša/tarhoňa/ryža

Vytlačiť recept