Postup
Príprava:
Mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme a vyklepeme. Rezne posypeme ryžovou/hladkou múkou, potrieme obyčajnou plnotučnou horčicou. Ak si mäso pripravujeme vopred (nakladáme), vložíme ho do mikroténového sáčka, pridáme olej, poriadne vytlačíme vzduch, uzavrieme a dáme odležať do chladu (niekoľko hodín, prípadne aj na celý deň).
Orestovanie:
Na rozpálenom oleji/masti orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme mäso, ktoré opečieme z oboch strán, aby sa zatiahlo.
Dusenie:
Mäso posypeme mletou rascou, čiernym mletým korením, pridáme horčicu, podlejeme teplou/horúcou vodou, zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni domäkka.
Omáčka:
Keď je mäso hotové, vyberieme ho, odložíme bokom. V šálke so studenou vodou rozmiešame dohladka ryžovú múku/hladkú múku a zmes vlejeme do horúcej omáčky. Miešame, kým nezhustne. Povaríme cca 2-3 minúty, aby sa chuť múky rozpustila. Ochutnáme, a ak je potrebné, dochutíme (soľ, čierne korenie mleté).
Servírovanie:
Mäso vrátime do omáčky; ak ideme servírovať hneď naložíme omáčku, mäso, prílohu a podávame. Najvhodnejšou prílohou je ryža a dobrý šalátik (uhorkový, mrkvový, kapustový...). Nesklame ani zemiaková kaša, tarhoňa, či iný druh cestoviny. Dobrú chuť!