
Vážne nemám ani šajn, prečo cigánska... (žeby to opečenie mäsa do tmava?) a nech je pôvod akýkoľvek, neviem si bez cigánskej v žemli predstaviť žiadny jarmok alebo vianočné trhy. Osobne ju preferujem bez dusenej cibule, ktorú zvyknú do žemle pridávať, pre mňa je top s kapustovým šalátom a kyslou ohurkou. Ak máme dostatok času, je výhodou naložiť krkovičku na zjemnenie do mlieka alebo do marinády (minimálne cez noc, ale kľudne aj na 2 - 3 dni).
Najlepšie chutí, ak sa robí vo veľkom a na grile, ale poteší aj ako večera pre dvoch pripravená doma na panvici. Skrátka, výborný slovenský hamburger! Mimochodom, na stránke japonského veľvyslanectva odporúčajú ochutnať cigánsku pečienku - ako verziu horúceho sendviča z bravčového mäsa!