Postup
Mäsová zmes:
Do misy vložíme najemno nakrájané pečivo (aspoň deň staré) a zalejeme ho miekom. Pridáme mleté mäso, najemno nakrájané pečivo, nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak, vajíčka a koreniny (soľ, čierne korenie mleté, majoránka). Poriadne rukami premiešame v kompaktnú zmes. Dáme zachladiť (z vychladenej zmesi sa budú lepšie tvarovať fašírky).
Tvarovanie fašíriek:
Pripravíme si misku s hladkou múkou a vychladnutú fašírkovú zmes. Z vychladnutej zmesi tvarujeme menšie, pokiaľ možno rovnako hrubé, placičky (pri rovnakej hrúbke sa fašírky prepečú rovnomerne). Ak sa fašírky príliš lepia, posypeme si ruky hladkou múkou, resp. v nej fašírky obalíme.
Obaľovanie:
Vytvarované fašírky posypeme/obalíme jemne v strúhanke.
Vyprážanie:
Na panvici rozohrejeme olej/masť (hladina by mala siahať cca do 1/3 fašíriek). Fašírky neukladáme príliš blízko seba, aby sa smažili a nie dusili.
Vyprážanie:
Fašírky smažíme z oboch strán dozlatista. Ak chceme zistiť, či už sú hotové, jednu skúšobne prekrojíme.
Odmastenie:
Fašírky po usmažení poukladáme na papierové kuchynské útierky, aby vysali zbytočný tuk po vysmážaní. Môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Podávame so zemiakmi alebo chlebíkom.
*