reb8

Pečené rebierka

Bravčové mäso 180 min
Vytlačiť recept

Výborná vec na letnú grilovačku, rebierka si na pečenie pripravíme deň vopred, a potom už len upečieme/ugrilujeme. Podávame s čerstvým chlebom, pečenými zemiakmi, nemôžu chýbať zavárané uhorky, feferónky a iné sladko-kyslé prílohy. Odporúčam mať k dispozícii papierové servítky a nekonzumovať rebierka v bielom tričku :o)

Suroviny

  • (cca 4-5 porcií)
  • 1 kg bravčové rebrá
  • marináda:
  • 2 PL olivový olej
  • 3 ks cesnak
  • 1 ks cibuľa (menšia)
  • chili (podľa chuti)
  • soľ
  • čierne korenie
  • červená paprika mletá
  • worchesterová omáčka
  • sójová omáčka
  • med

Postup

*

reb1

Rebierka naporcujeme na menšie kúsky a dáme na cca 30 minút povariť. V tomto prípade som mala rebierka údené, ale štandardne používam čerstvé rebrá.

*

reb2

Rebierka vyberieme a necháme vychladnúť.

*

reb3

Pripravíme si marinádu - ingrediencie rozmixujeme do hladka. Môžeme pridať suroviny podľa chuti, bylinky, koreniny a pod.

*

reb4

Vychladnuté rebierka vložíme do sáčka a zalejeme pripravenou marinádou.

*

reb5

Sáčok uzavrieme a rebierka vo vnútri prehadzujeme, kým marináda rovnomerne nepokryje celú plochu rebierok. Uložíme do chladu aspoň na 3 hodiny (najlepšie cez noc).

*

reb6

Pečieme v rúre v pekáči (vystelieme papierom na pečenie) na 180 stupňov do chrumkava, ak rebierka počas pečenia nahárajú, polejeme ich pohárom vody.

*

reb7

*

reb8

Dobrú chuť!

*

reb10
Vytlačiť recept