Postup
*
Rebierka naporcujeme na menšie kúsky a dáme na cca 30 minút povariť. V tomto prípade som mala rebierka údené, ale štandardne používam čerstvé rebrá.
*
Rebierka vyberieme a necháme vychladnúť.
*
Pripravíme si marinádu - ingrediencie rozmixujeme do hladka. Môžeme pridať suroviny podľa chuti, bylinky, koreniny a pod.
*
Vychladnuté rebierka vložíme do sáčka a zalejeme pripravenou marinádou.
*
Sáčok uzavrieme a rebierka vo vnútri prehadzujeme, kým marináda rovnomerne nepokryje celú plochu rebierok. Uložíme do chladu aspoň na 3 hodiny (najlepšie cez noc).
*
Pečieme v rúre v pekáči (vystelieme papierom na pečenie) na 180 stupňov do chrumkava, ak rebierka počas pečenia nahárajú, polejeme ich pohárom vody.
*
*
Dobrú chuť!
*