Postup
Príprava mäsa:
Mleté mäso (najlepšie je kombinácia hovädzieho a bravčového mäsa, prípadne jahňacina) osolíme, okoreníme, pridáme prášok do pečiva a minerálku a dobre zmiešame. Ak nemáme bulharskú čubricu, použijeme provensálske korenie, prípadne saturejku, ktorá tvorí základ čubrice.
Mäsové valčeky:
Rukami vyformujeme valčeky, pokiaľ možno rovnakého tvaru a hrúbky, aby sa nám pri pečení/grilovaní rovnomerne opiekli.
Pečenie:
Mäsové valčeky môžeme ugrilovať (na grilovacej tácke alebo v alobale), môžeme ich upražiť na masti/oleji, alebo ich upiecť (použijeme papier na pečenie, pečieme na cca 180 stupňoch alebo použijeme funkciu gril).
Pečenie 2:
Počas pečenia mäsové valčeky otočíme, aby sa opiekli z oboch strán. Čevapčiči je hotové, keď do mäska vpichneme špajlu a vytiahneme ju čistú (bez nalepených kúskov mäsa).
Servírovanie:
Servírujeme s varenými zemiakmi, nakrájanou cibuľkou, horčicou, vhodné sú aj feferóny, čalamáda, sterilizované uhorky.