Postup
Príprava mäsa:
Mäso nakrájame na tenké plátky, osolíme, okoreníme a vyklepeme.
Príprava mäsa 2:
Mäso poprášime múkou (my používame ryžovú) a potrieme horčicou.
Naplnenie:
Naplníme podľa chutí a preferencií (štvrťka vareného vajíčka, pásik zaváranej uhorky, pásik kápie, pásik párka/klobásky/kabanosu/slaninky/šunky/údeného mäsa...) a zrolujeme. Mäso spevníme, aby sa nám počas dusenia rolky neotvorili. Môže si pomôcť kovovými kuchynskými sponami, špáradlami, špagátikom (pred servírovaním nezabudnúť odstrániť).
Opraženie a dusenie:
Na panvici/v hrnci rozohrejeme na oleji/masti, speníme cibuľku a rolky opečieme zo všetkých strán tak, aby sa mäso zatiahlo. Následne zalejeme vývarom/vodou (približne do polovice výšky roliek, osolíme a zakryjeme pokrievkou. Dusíme na strednom ohni domäkka, v prípade potreby dolievame vývar/vodu, z času na čas rolky otáčame, aby sa dusili rovnomerne. Keď je mäso mäkké, vyberieme a udržujeme v teple (v alobale, v nádobe...). Omáčku varíme ďalej, aby sa tekutina zredukovala. Pridáme plátok masla, prelisovaný strúčik cesnaku, podľa potreby dosolíme, okoreníme. Môžeme zahustiť múkou rozmiešanou v troche studenej vody.
Servírovanie:
Podávame s ryžou alebo tarhoňou. Dobrú chuť!