spen5

Cestoviny s kuracím mäsom

Hydinové mäso 15 min
Vytlačiť recept

Receptov na cestoviny existuje nespočetné množstvo, v našej mäsožravej rodine sa často varí pasta práve takto. Ak si varím pre seba, doprajem si aj ázijské huby (Judášove ucho a shitake).


Suroviny

  • (porcia pre 2 osoby)
  • špagety
  • 100 g kuracie prsia
  • 50 g slanina
  • 3 ks žĺtka
  • 50 g parmazán/grana padano/pecorino romano
  • 1 strúčik cesnak
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie mleté
  • alternatívne: cibuľa, rôzne druhy zeleniny (špargľa, huby, špenát, kapusta...)

Postup

Príprava:

spen1

Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame mäso, osolíme a okoreníme. Nakrájame cesnak/cibuľu.

Orestovanie:

spen2

Na oleji/masti orestujeme slaninku a mäso s hubami do zlatista. 

Pridanie surovín:

spen3

Pridáme ostatné suroviny a cesnak a chvíľku podusíme.

Omáčka:

spen4

Uvaríme si cestoviny, časť horúcej vody z cestovín odložíme. Prilejeme ju k orestovanému mäsu a zelenine (ešte za horúca). Hneď k tejto zmesi prihodíme žĺtky a premiešame. Žĺtka s vodou vytvoria hebkú a jemnú omáčku.

Dobrú chuť!

spen6

Uvarené cestoviny premiešame s mäsovou omáčkou, posypeme bylinkami a nastrúhaným syrom a podávame.

Vytlačiť recept