
Receptov na cestoviny existuje nespočetné množstvo, v našej mäsožravej rodine sa často varí pasta práve takto. Ak si varím pre seba, doprajem si aj ázijské huby (Judášove ucho a shitake).
Receptov na cestoviny existuje nespočetné množstvo, v našej mäsožravej rodine sa často varí pasta práve takto. Ak si varím pre seba, doprajem si aj ázijské huby (Judášove ucho a shitake).
Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame mäso, osolíme a okoreníme. Nakrájame cesnak/cibuľu.
Na oleji/masti orestujeme slaninku a mäso s hubami do zlatista.
Pridáme ostatné suroviny a cesnak a chvíľku podusíme.
Uvaríme si cestoviny, časť horúcej vody z cestovín odložíme. Prilejeme ju k orestovanému mäsu a zelenine (ešte za horúca). Hneď k tejto zmesi prihodíme žĺtky a premiešame. Žĺtka s vodou vytvoria hebkú a jemnú omáčku.
Uvarené cestoviny premiešame s mäsovou omáčkou, posypeme bylinkami a nastrúhaným syrom a podávame.