kk3

Kura pečené na kyslej kapuste

Hydinové mäso 130 min
Vytlačiť recept

V jednoduchosti je krása, to bez výhrady platí aj pre tento recept. Rýchla príprava, pečenie bez starostí, zašpinený iba jeden pekáč/jánska misa. Výborná kombinácia hydiny a sviežosti kyslej kapusty, jedlo hodné aj nedeľného obeda.

Suroviny

  • (na 4 porcie)
  • 4 ks kurča
  • 500 g kyslá kapusta
  • soľ, čierne korenie mleté, kmín celý
  • masť/maslo

Postup

Príprava:

kk1

Do jánskej misy/pekáča  poukladáme na dno vyžmýkanú kyslú kapustu (misa/pekáč by mala byť dostatočne veľká, aby sa kura mohlo poriadne prepiecť - jednotlivé kúsky by sa nemali prekrývať). Kapustu okorenime a posypeme kmínom.

Kuracie kúsky:

kk2

Kusy kuraťa osolíme, okoreníme a rozložíme ich do misy na kapustu. Na každý kúsok kurčaťa dáme kúsok masla, prípadne kúsok bravčovej/kačacej masti.

Pečenie:

kk3

Misu/pekáč zakryjeme a dáme piecť do rúry (teplota cca 180 stupňov - pečieme približne 2 hodiny). Cca 30 minút pre dopečením misu/pekáč odokryjeme a necháme kura dopiecť dochrumkava. Ak máme v rúre možnosť grilovať, poslednú polhodinu kura dogrilujeme.

Servírovanie:

Kurča podávame s knedľou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!

Vytlačiť recept