hub1

Kuracie s hríbami a syrovou omáčkou

Hydinové mäso 30 min
Vytlačiť recept

Na rovinu - žiadna veľká gastronómia, keďže použijem polotovar (syr Bambino v črievku/eventuálne Karička), ale varím na chate, kde je k dispozícii obmedzené množstvo riadu a len jednoplatnička. A vôbec, sme na chate, kto chce tráviť čas v nádhernej prírode pri šporáku? Les nám dnes nadelil zopár hríbkov smrekových a trošičku malých kuriatok, tak malých, že ich ani krájať nebolo potrebné.  A na prípravu celého obeda/večere zašpiníme jednu dosku na krájanie, jednu misku a jednu panvicu, to znie dobre, nie? 

K tomuto hydinovému ragú budeme podávať hrianky, ktoré si opečieme na panvici s troškou oleja. Rozohrejeme trošku oleja na panvici, opražíme chlebík dozlatova z oboch strán, panvicu utrieme kuchynskou utierkou a pokračujeme na rovnakej panvici s hydinovým ragú so syrovou omáčkou. 


Suroviny

  • kuracie prsia
  • cibuľa, cesnak
  • hríby/zmes húb
  • soľ, čierne korenie mleté, oregano/muškátový oriešok
  • syr Bambino v črievku/Karička
  • voda/smotana
  • maslo

Postup

Príprava:

hub2

Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame cesnak a cibuľu nadrobno, mäso na rovnaké kúsky. Mäso osolíme, okoreníme.

Orestovanie:

hub3

Na oleji/masti orestujeme dozlatista cibuľu, pridáme mäso a cesnak a za občasného miešania opražíme.

Podusenie:

hub4

Pridáme nakrájané huby, podlejeme trochou vody a podusíme, kým nie je mäso hotové. Pridáme kúsok masla na zjemnenie.

Omáčka:

hub5

Na záver pridáme k zmesi syr a miešame do úplného rozpustenia. Dochutíme soľou, korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, prípadne čerstvými bylinkami. 

Dobrú chuť!

hub6
Vytlačiť recept