
Na rovinu - žiadna veľká gastronómia, keďže použijem polotovar (syr Bambino v črievku/eventuálne Karička), ale varím na chate, kde je k dispozícii obmedzené množstvo riadu a len jednoplatnička. A vôbec, sme na chate, kto chce tráviť čas v nádhernej prírode pri šporáku? Les nám dnes nadelil zopár hríbkov smrekových a trošičku malých kuriatok, tak malých, že ich ani krájať nebolo potrebné. A na prípravu celého obeda/večere zašpiníme jednu dosku na krájanie, jednu misku a jednu panvicu, to znie dobre, nie?
K tomuto hydinovému ragú budeme podávať hrianky, ktoré si opečieme na panvici s troškou oleja. Rozohrejeme trošku oleja na panvici, opražíme chlebík dozlatova z oboch strán, panvicu utrieme kuchynskou utierkou a pokračujeme na rovnakej panvici s hydinovým ragú so syrovou omáčkou.