
Na tento recept som skutočne pyšná, je to taká moja improvizácia s mixom ingredencií, ktoré máme radi, na druhej strane, nebudem klamať - zaberie dosť času. Považujem toto jedlo za slávnostnejší pokrm a veľkou výhodou je, že všetko potrebné sa dá pripraviť vopred a v deň D zostáva už len dať rolovanú kuracinu piecť. Ako najväčší oriešok sa zrejme bude javiť vykostenie celého kurčaťa (bez porcovania jednotlivých dielov tak, aby nám kuracie mäso z celého kuraťa zostalo v jednom súvislom kuse). Prvýkrát si človek trochu zanadáva, ale v princípe to nie je nič komplikované, po pár ťahoch nožom tomu každý príde na kĺb (a to doslova).
Výsledok rozhodne stojí za to, kuracina zostane vláčna a šťavnatá, plus k tomu bohaté prepojenie všetkých tých chutí, ktoré si namiešame podľa vlastných preferencií, chrumkavá kožička a dozlatava vypečená šťava z výpeku. Za výsledok sa určite nikto nebude hanbiť!