Postup
Príprava mäsa:
Ak máme zajaca vcelku, rozporcujeme ho. Odporúčam však skôr 4 rovnaké stehenné časti, na ktorých je viac mäsa. Prešpikujeme zajaca slaninkou (ide to veľmi jednoducho, ak si slaninku nakrájame na cca 1 cm široké a cca 4 cm dlhé šulčeky a dáme ich zamraziť). Osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou, potrieme horčicou a môžeme posypať trochu ryžovej/hladkej múky.
Príprava zeleniny:
Nakrájame si cibuľu, cesnak. Ďalej nakrájame na kocky mrkvu, zeler a petržlen.
Príprava základu:
Na panvici rozpustíme masť a opražíme na nej cibuľu do sklovita.
Orestovanie mäsa:
Kúsky mäsa orestujeme na msti a cibuli z oboch strán. Mäso vyberieme a odložíme bokom.
Orestovanie zeleniny:

Do výpeku pridáme nakrájanú zeleninu, lyžicu kvalitnej marmelády a orestujeme.
Dusenie:
Pridáme vývar, premiešame a necháme ho zohriať. Vložíme doň zajaca, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Občas pomiešame, mäso otočíme.
Omáčka:
Keď je zelenina uvarená a mäsko mäkké, mäso vyberieme, odložíme do tepla (zabalíme do alobalu). Zeleninu v hrnci rozmixujeme tyčovým mixerém do hladka. Pridáme smotanu a premiešame, necháme prehriať.Ochutíme podľa potreby, pridaním cukru alebo citrónovej šťavy/octom.
Dobrú chuť!
Servírujeme s knedľou alebo cestovinou.