cesnacka_kremova

Cesnaková krémová polievka

Polievky 30 min
Vytlačiť recept

Suroviny

  • maslo
  • cesnak
  • smotana
  • vývar/voda
  • soľ, čierne korenie mleté, mletá rasca
  • chlebové krutónky/slanina/bagetka/smažený hrášok
  • alternatívne: tavený syr/šľahačková smotana
  • dozdobenie: jarná cibuľka/pažítka/petržlenová vňať/čierny sezam

Postup

Uvarenie základu

Cesnak nakrájame na plátky. V hrnci na miernom ohni roztopíme dva plátky masla a cesnak opražíme tak, aby nezhnedol. Pridáme vývar alebo osolenú vodu s pridaným čiernym korením a rascou a cesnak povaríme. 

Rozmixovanie

Celé rozmixujeme (tyčovým mixérom) do hladkej zmesi, pridáme smotanu, eventuálne tavený syr (smotanu) a pár minút ešte povaríme. 

Servírovanie

Podávame s chrumkavými chlebovými krutónmi, s opečenou bagetkou alebo uškvarenou slaninkou, či smaženým hráškom. Dozdobiť môžeme nakrájanou jarnou cibuľkou, pažítkou, petržlenovou vňaťou, čiernym sezamom.

Vytlačiť recept