

Hlivová polievka so zeleninou
PolievkyVytlačiť recept
Postup
Vývar:
Ako základ si pripravíme normálny mäsový/zeleninový vývar. V našom prípade sme použili bravčové kosti a jednu veľkú špikovú kosť.
Suroviny z vývaru:
Do misky si pripravíme nakrájanú zeleninu z vývaru, obraté kúsky vareného mäsa z kostí z vývaru, prípadne uvarené cestoviny do polievky (varené samostatne vo vode, nie vo vývare).
Príprava hlivy:
Hlivu nakrájame na kúsky (cca 3x4 cm). Na panvici rozohrejeme olej/masť, vhodíme koreniny (rasca celá/mletá, čierne korenie mleté - najlepšie čerstvé z mlynčeka) a nakrájanú hlivu. Orestujeme do chrumkava, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a spolu premiešame.
Servírovanie:
Orestovanú hlivu pridáme do taniera ku zelenine a mäsku a zalejeme horúcim vývarom. Ozdobíme bylinkami (petržlenová vňať, pažítka/zelerová vňať a pod.). Dobrú chut!
Dobrú chuť!

Vytlačiť recept