kel

Kelová polievka

Polievky 60 min
Vytlačiť recept

Suroviny

  • kel
  • cibuľa
  • cesnak
  • zemiaky
  • klobása
  • vývar/voda
  • soľ, korenie, mletá rasca, majoránka, červená paprika mletá
  • alternatívne: slanina, údené mäso, párky

Postup

Príprava:

kel1

Očistený,  umytý kel pokrájame. Pripravíme si zemiaky, cesnak, cibuľu nakrájanú nadrobno, klobásku/údené mäso alebo párky.

Opraženie:

kel2

Na rozohriatej masti opražíme cibuľku , koreniny a klobásku/údené mäso/párky. Pridáme červenú papriku, rozpustíme ju v tuku za stáleho miešania a zalejeme troškou vody, aby paprika nezhorkla.

Dusenie:

kel3

Pridáme nakrájaný kel, zemiaky (jeden zemiak nastrúhame najemno na zahustenie), osolíme a za občasného miešania necháme spariť (kel sa stiahne a stratí minimálne 1/3 svojho objemu. 

Varenie:

kel4

Zalejeme vývarom/vodou a dusíme, kým kel nezmäkne a zemiaky nie sú uvarené.

Dochutenie:

kel5

Na záver dochutíme majoránkou, prípadne ešte pridáme čierne korenie.

Dobrú chuť!

kel_uvod
Vytlačiť recept