

Kelová polievka
Polievky 60 minVytlačiť recept
Suroviny
- kel
- cibuľa
- cesnak
- zemiaky
- klobása
- vývar/voda
- soľ, korenie, mletá rasca, majoránka, červená paprika mletá
- alternatívne: slanina, údené mäso, párky
Postup
Príprava:

Očistený, umytý kel pokrájame. Pripravíme si zemiaky, cesnak, cibuľu nakrájanú nadrobno, klobásku/údené mäso alebo párky.
Opraženie:

Na rozohriatej masti opražíme cibuľku , koreniny a klobásku/údené mäso/párky. Pridáme červenú papriku, rozpustíme ju v tuku za stáleho miešania a zalejeme troškou vody, aby paprika nezhorkla.
Dusenie:

Pridáme nakrájaný kel, zemiaky (jeden zemiak nastrúhame najemno na zahustenie), osolíme a za občasného miešania necháme spariť (kel sa stiahne a stratí minimálne 1/3 svojho objemu.
Varenie:

Zalejeme vývarom/vodou a dusíme, kým kel nezmäkne a zemiaky nie sú uvarené.
Dochutenie:

Na záver dochutíme majoránkou, prípadne ešte pridáme čierne korenie.
Dobrú chuť!

Vytlačiť recept