Postup
Príprava:
Nakrájame si očistené zemiaky na drobné kocky, čerstvé huby/hríby, sušené huby namočíme do studenej vody.
Orestovanie:
Na masti/oleji/masle orestujeme zemiaky, hríby a korenie (rasca mletá, čierne korenie). Zalejeme vývarom/vodou, osolíme a necháme povariť, až kým zemiaky nie sú polomäkké (tá vegeta, ktorú ste očným kontaktom zachytili, je, samozrejme, domáca...vegeta - recept ).
Zahustenie:
V šálke si zmiešame smotanu (ja používam šľahačkovú) s ryžovou múkou (samozrejme, kto nemá problém s pšeničnou, použije klasickú hladkú).
Prevarenie:

Dobre vymiešanú múku so smotanou prilejeme do polievky a ešte na slabom ohni cca 15 minút prevaríme.
Dochutenie:
Na záver kulajdu ochutíme na drobno nakrájaným kôprom a octom (ocot prilievame po malých lyžičkách a ochutnávame). Podávame s vajíčkom (buď vareným, strateným alebo s volským okom). Dobrú chuť!