slide 1 of 1
Vytlačiť recept

Zlepšuje pamäť, trávenie, kosti, obsahuje meď, železo, draslík, pôsobí protizápalovo. Rasca alias kmín. Veľmi jednoduchá polievka, rýchla, lacná, vraj trochu "prdkavá". Celú rascu opečieme s nakrájanou cibuľkou na oleji/masti, až kým nezačne pukať a skákať, tak uvoľní zo seba oveľa viac látok, akoby sa len varila.

Suroviny

  • (4 porcie)
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1 ks mrkva
  • 1 ks zemiak
  • 1 ks menší petržlen
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 -2 ks vajíčko
  • soľ, čierne korenie mleté, rasca mletá, rasca celá
  • 1 PL masť/olej
  • vývar/voda

Postup

Opečenie:

rasc6

Nakrájame si cibuľku najemno. Do hrnca dáme masť/olej, nasypeme celú rascu a opečieme. Zalejeme vývarom/vodou, nakrájame si zeleninu a pridáme variť do vývaru. Osolíme, okoreníme a varíme, kým zelenina nie je mäkká.

Vajíčko:

rasc4

Na záver si do šálky rozklepneme vajíčko a rozšľaháme vidličkou. Polievku privedieme do varu (naozaj musí vrieť, aby sa nám vajce hneď zatiahlo). Cez vidličku nalievame vajíčko pomaly do polievky. Vytvorí nám v polievke vajíčkovú zrazeninu,  ktorú môžeme vidličkou rozseknúť, ak sa nám zdá byť veľká.

Dobrú chuť!

rasc1
Vytlačiť recept