rasc1

Rascová polievka

Polievky 45 min
Vytlačiť recept

Zlepšuje pamäť, trávenie, kosti, obsahuje meď, železo, draslík, pôsobí protizápalovo. Rasca alias kmín. Veľmi jednoduchá polievka, rýchla, lacná, vraj trochu "prdkavá". Celú rascu opečieme s nakrájanou cibuľkou na oleji/masti, až kým nezačne pukať a skákať, tak uvoľní zo seba oveľa viac látok, akoby sa len varila.

Suroviny

  • (4 porcie)
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1 ks mrkva
  • 1 ks zemiak
  • 1 ks menší petržlen
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 -2 ks vajíčko
  • soľ, čierne korenie mleté, rasca mletá, rasca celá
  • 1 PL masť/olej
  • vývar/voda

Postup

Opečenie:

rasc6

Nakrájame si cibuľku najemno. Do hrnca dáme masť/olej, nasypeme celú rascu a opečieme. Zalejeme vývarom/vodou, nakrájame si zeleninu a pridáme variť do vývaru. Osolíme, okoreníme a varíme, kým zelenina nie je mäkká.

Vajíčko:

rasc4

Na záver si do šálky rozklepneme vajíčko a rozšľaháme vidličkou. Polievku privedieme do varu (naozaj musí vrieť, aby sa nám vajce hneď zatiahlo). Cez vidličku nalievame vajíčko pomaly do polievky. Vytvorí nám v polievke vajíčkovú zrazeninu,  ktorú môžeme vidličkou rozseknúť, ak sa nám zdá byť veľká.

Dobrú chuť!

rasc1
Vytlačiť recept