Postup
Príprava:
Nakrájame si cibuľu, šampióny, údené mäso na drobnejšie kúsky,
Osmaženie:
V hrnci rozpálime tuk (masť/olej), osmažíme cibuľku, šampióny a údené mäso.
Zápražka:
Posypeme hladkou múkou a mletou červenou paprikou, za stáleho miešania ich rozpustíme v tuku.
Voda/vývar:
Hneď zalejeme studenou vodou/vývarom a rozmiešame, aby sa nám nespravili hrudky. Pridáme na menšie kocky nakrájané zemiaky, sušené huby a varíme do zmäknutia zemiakov.
Kyslá kapusta:
Keď sú zemiaky už takmer uvarené, pridáme kyslú kapustu a ešte 10 minút povaríme (vždy najprv uvaríme zemiaky, až potom pridáme kyslú kapustu - v kyslom prostredí by sa zemiaky poriadne neuvarili).
Fazuľa:
Do polievky pridáme zvlášť uvarenú fazuľu (prípadne použijeme sterilizovanú v konzerve), majoránku a môžeme podávať. Dobrú chuť!