
Zdravá, rýchla, jednoduchá. Použijeme tekvicu Hokkaido - tento druh tekvice pochádza z japonského ostrova Hokkaido, i keď tam ju poznajú pod úplne iným menom – "uchiki kuri".
Zdravá, rýchla, jednoduchá. Použijeme tekvicu Hokkaido - tento druh tekvice pochádza z japonského ostrova Hokkaido, i keď tam ju poznajú pod úplne iným menom – "uchiki kuri".
Veľká výhoda tekvice Hokkaido je v tom, že nie je potrebné ju šúpať. Varením alebo pečením šupka zmäkne tak, že krásne splynie s dužinou. Semienka tekvice nevyhadzujeme, upečené v trúbe sú výborné a zároveň sú úžasným zdrojom zinku.
Na kocky nakrájanú tekvicu jemne opražíme na masti/oleji.
Prilejeme vývar/vodu tak, aby bola tekvica ponorená v tekutine, pridáme soľ, čierne korenie, rascu, strúčik cesnaku a varíme do zmäknutia. Keď sa už tekvica rozpadá, môžeme pridať smotanu, resp. rozriediť vývarom/vodou. Rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Dochutíme strúhaným muškátovým orieškom.
Dozdobujeme chlebovými krutónmi, tekvicovým olejom/balzamicom alebo opraženými semienkami. Exkluzivitu jej pridá aj trocha kokosového mlieka.