02/06/20
Zeleninová polievka
Polievky 60 minVytlačiť recept
Suroviny
- cibuľa
- cesnak
- viac druhov zeleniny:
- mrkva, petržlen, zeler, zemiak, kaleráb, karfiol, brokolica, špargľa, hrášok a pod.
- soľ, korenie, mletá rasca, majorán
- vývar (zeleninový alebo mäsový)
- na dozdobenie:
- pažítka, petržlenová vňať a pod.
Postup
Príprava:
Umyjeme a usušíme všetky druhy zeleniny. Vývar:
Ak nemáme vopred pripravený vývar, z odrezkov zo zeleniny si vývar pripravíme (varíme v osolenej a okorenenej vode).
Zelenina:
Všetky druhy zeleniny nakrájame na kúsky.
Orestovanie:
Na oleji/masti si orestujeme zeleninu, pridáme soľ a koreniny.
Varenie:
Orestovanú zeleninu zalejeme pripraveným vývarom a varíme do zmäknutia.
Servírovanie:
Podávame s nasekanými bylinkami, môžeme pridať aj halušky, knedličky, prípadne široké rezance. Dobrú chuť!
*
Vytlačiť recept