
Niet pochýb, že domáca knedľa ďaleko, ďaleko predbehne knedľu kupovanú. Pritom jej príprava nie je žiadna veda, ani riadov veľa nezasviníme, možno trošku odrádza čas, ktorý potrebuje. Avšak 90% tohto času tvorí kysnutie, kedy nás knedľa vôbec nepotrebuje a nemusíme sa jej teda vôbec venovať. Reálne - zarobenie kvásku, vytvarovanie cesta a príprava na parenie, cakum prásk, zmestíme sa s časom prípravy do 10-15 minút, aj to preháňam.
Pri parení knedlí sa mi vždy vybaví scéna z Radošinského divadla, z predstavenia Konečná stanica, kde sa sťažuje Anka Šišková (famózna v úlohe staničnej upratovačky) na svojho muža: "Na vojne varil knelle pre 1200 chlapov... a ked mu já povím, šak uvar aj nám doma knelle, tak mi na to poví...šák ja by som uvaril, ale zožen mi tých 1200 chlapov...".