

Knedľa žemľová
Prílohy 90 minVytlačiť recept
Suroviny
- 500 g starých žemlí/pečiva
- 4 ks vajcia
- zelená vňať (pažítka, petržlenová vňať, ligurček)
- 1 hrnček hrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
Postup
Zmes:

Na malé kocky nakrájame žemle/pečivo, pridáme nasekanú zelenú vňať, zalejeme hrnčekom mlieka. V miske vymiešame do hladka 4 kusy vajec, soľ, čierne korenie mleté, hrubú múku a pridáme trochu mlieka, ak je masa veľmi hustá. Masu nalejeme na žemle poliate mliekom a jemne premiešame, aby sa žemle príliš nerozbili (chceme zachovať na reze ich štruktúru).
Naplnenie formy:

Zmiešanú masu na knedle premiestnime do silikónovej formy na bábovku.
Varenie:

Vo veľkom hrnci privedieme vodu do varu a do tejto vody vložíme variť formu s masou. Prikryjeme prikrývkou a varíme polhodinu.
Vyklopenie:

Po tomto čase formu vytiahneme a necháme ešte cca 10-15 minút odpočívať. Potom knedľu vyklopíme a môžeme krájať.
Dobrú chuť!

Vytlačiť recept