img_20191026_115352

Knedľa žemľová

Prílohy 90 min
Vytlačiť recept

Suroviny

  • 500 g starých žemlí/pečiva
  • 4 ks vajcia
  • zelená vňať (pažítka, petržlenová vňať, ligurček)
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok

Postup

Zmes:

zknedla1

Na malé kocky nakrájame žemle/pečivo, pridáme nasekanú zelenú vňať, zalejeme hrnčekom mlieka. V miske vymiešame do hladka 4 kusy vajec, soľ, čierne korenie mleté, hrubú múku a pridáme trochu mlieka, ak je masa veľmi hustá. Masu nalejeme na žemle poliate mliekom a jemne premiešame, aby sa žemle príliš nerozbili (chceme zachovať na reze ich štruktúru). 

Naplnenie formy:

zknedla2

Zmiešanú masu na knedle premiestnime do silikónovej formy na bábovku. 

Varenie:

zknedla3

Vo veľkom hrnci privedieme vodu do varu a do tejto vody vložíme variť formu s masou. Prikryjeme prikrývkou a varíme polhodinu. 

Vyklopenie:

zknedla4

Po tomto čase formu vytiahneme a necháme ešte cca 10-15 minút odpočívať. Potom knedľu vyklopíme a môžeme krájať. 

Dobrú chuť!

zknedla5
Vytlačiť recept