

Zemiakový šalát cibuľový
Prílohy 30 minVytlačiť recept
Suroviny
- 6-7 ks stredne veľké zemiaky
- 1 ks väčšia cibuľa
- nálev zo sterizlizovaných uhoriek
- soľ, čierne korenie mleté
- alternatívne: ocot
Postup
Zemiaky:

Zemiaky v šupke umyjeme a uvaríme. Po vychladnutí (môžeme schladiť v studenej vode alebo s ľadom) ich ošúpeme a nakrájame lisom na vajíčka na plátky.
Cibuľa:

Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky (nie nadrobno). Posolíme a necháme chvíľu postáť. Pridáme k zemiakom. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.
Zálievka:

Zemiaky a cibuľu zalejeme nálevom zo sterilizovaných uhoriek, prípadne si vyrobíme nálev (voda, ocot, cukor). Premiešame a necháme v chlade odstáť.
Vytlačiť recept