Postup
Varenie:
Uvaríme si vajíčka natvrdo a necháme ich vychladnúť. Do osolenej vody dáme variť umyté zemiaky v šupke. Ak sú už zemiaky uvarené (skúsime ich prepichnúť vidličkou), vodu zlejeme a zemiaky schladíme (zalejeme studenou vodou, prípadne ľadom), aby už ďalej nemäkkli.
Zelenina:
Nakrájame si cibuľu nadrobno (na efekt vyzerá výborne fialová cibuľa). Cibuľu nasolíme (ak máme problém s trávením cibuľe, pred nasolením ju môžeme spariť horúcou vodou). Sterilizovanú zeleninu necháme odkvapkať. Uhorku nakrájame na drobné kocky.
Zálievka:
V miske zmiešame majonézu, tatarskú omáčku, horčicu a nálev zo sterilizovaných uhoriek.
Zmiešanie:
Do väčšej misy pretlačíme cez krájač na vajíčka zemiaky a uvarené vajcia. Pridáme nakrájanú zeleninu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zalejeme pripravenou zálievkou a poriadne premiešame. Uložíme do chladu. Po niekoľkých hodinách vyberieme, opäť premiešame, ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ, či korenie. Ak zemiaky vsiaknu veľa zálievky a šalát je suchší, pridáme nálev zo sterlizovaných uhoriek. Šalát necháme odležať aspoň 12 hodín.
Dobrú chuť!