

Zemiaky pečené
Prílohy 60 minVytlačiť recept
Suroviny
- zemiaky (4 ks stredne veľkých zemiakov na osobu)
- olivový olej/slnečnicový olej
- soľ, korenie, kmín celý
- alternatívne červená paprika mletá, chili, oregano
Postup
Očistenie, krájanie:

Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky cca 1 cm hrubé.
Efektné krájanie:

Ak máme vlnkovač (vlnkovací nôž), získame efektnejšie plátky.
Ochutenie:

Nakrájané plátky vložíme do misy, pridáme korenie, ktorými plánujeme zemiaky ochutiť (soľ, korenie, kmín, červená mletá paprika, chili, oregano...) a olivový olej. Poriadne premiešame. Na premiešanie môžeme použiť aj metódu, kedy plátky zemiakov a koreniny s olejom vložíme do igelitového sáčku a poriadne ním pretrepeme.
Pečenie:

Zemiačky poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Po 10-15 minutách zemiačky otočíme a necháme dopiecť ďalších 5 minút (doba pečenia závisí aj od druhu zemiakov, preto počas pečenia kontrolujeme stav opečenia).
Dobrú chuť!

Vytlačiť recept