zemiaky

Zemiaky pečené

Prílohy 60 min
Vytlačiť recept

Suroviny

  • zemiaky (4 ks stredne veľkých zemiakov na osobu)
  • olivový olej/slnečnicový olej
  • soľ, korenie, kmín celý
  • alternatívne červená paprika mletá, chili, oregano

Postup

Očistenie, krájanie:

zemiaky1

Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky cca 1 cm hrubé.

Efektné krájanie:

zemiaky1a

Ak máme vlnkovač (vlnkovací nôž), získame efektnejšie plátky.

Ochutenie:

zemiaky1b

Nakrájané plátky vložíme do misy, pridáme korenie, ktorými plánujeme zemiaky ochutiť (soľ, korenie, kmín, červená mletá paprika, chili, oregano...) a olivový olej. Poriadne premiešame. Na premiešanie môžeme použiť aj metódu, kedy plátky zemiakov a koreniny s olejom vložíme do igelitového sáčku a poriadne ním pretrepeme.

Pečenie:

zemiaky2

Zemiačky poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Po 10-15 minutách zemiačky otočíme a necháme dopiecť ďalších 5 minút (doba pečenia závisí aj od druhu zemiakov, preto počas pečenia kontrolujeme stav opečenia).

Dobrú chuť!

zemiaky_end
Vytlačiť recept