
Receptov na pizzu je tak nespočetné množstvo, že sa môže javiť ako zbytočné pridávať ďalší. Vyskúšali sme ich niekoľko, tento však patrí medzi naše najosvedčenejšie.
Receptov na pizzu je tak nespočetné množstvo, že sa môže javiť ako zbytočné pridávať ďalší. Vyskúšali sme ich niekoľko, tento však patrí medzi naše najosvedčenejšie.
Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme útierkou a dáme na teplé miesto nakysnúť (miesto bez prievanu).
Potom rozdelíme na 4 bochníčky (dávka je na 4 ks pizze), zabalíme do fólie a necháme kysnúť ďalších 10 minút.
Bochníčky vytiahneme rukami (prípadne vyvaľkáme) do kruhu a potrieme paradajkovým pretlakom.
Obložíme podľa chuti a preferencií.
-šunka, salám, slaninka, sušená šunka...,
-syry rôzneho druhu,
-huby čerstvé alebo sterilizované,
-olivy, kukurica, artičoky, sardely, kapary,
-
V miske si zarobíme zmes z rozpučeného cesnaku a olivového oleja. Rozmiešame a potrieme okraje upečenej pizze.
Ak pečieme v elektrickej rúre, poriadne ju rozohrejeme aj s plechovým pekáčom (otočeným opačne) - 250 stupňov. Pečieme podľa typu rúry 7-10 minút.