nalev

Znojemský nálev

Rôzne 45 min
Vytlačiť recept

Vynikajúci univerzálny nálev, ktorý používame na závaranie pre všetky zeleninové záležitosti: uhorky, baranie rohy, čalamádu, hríby, cviklu, alma papriku... Uvaríme ho vždy do zásoby, v špajzi v uzavretej nádobe alebo fľaškách vydrží veľmi dlho, a ak sa ide zavárať, je vždy po ruke. Mimo to ho používame ako zálievku na zeleninové šaláty.

Suroviny

  • 1 l ocot
  • 4 l voda
  • 15 dkg soľ
  • 35 dkg kryštáľový cukor
  • 45 tabletiek sacharinu
  • čierne korenie celé, bobkový list (do pohárov)
  • alternatívne: chili

Postup

Príprava:

huby

Všetky ingredencie pridáme do väčšieho hrnca a necháme prejsť varom cca 2-3 minúty. Odstavíme od ohňa a dáme vychladnúť. Odložíme do uzatvoriteľných nádob alebo fliaš a uschovávame v chlade.

Vytlačiť recept