
Recep na cesto: korpus_recept
Recep na cesto: korpus_recept
Vychladnutý korpus rozrežeme na polovičky a pokvapkáme sirupom (150 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 PL cukru, 2 PL jahodového/malinového sirupu). Spodnú časť natrieme džemom a zakryjeme ju druhou časťou.
V mlieku na miernom ohni rozpustíme cukor, pridáme vanilkový pudingový prášok, nastrúhanú citrónovú kôru a uvaríme puding. Keď puding trochu vychladne, zašľaháme doň maslo.
Korpus vložíme späť do formy a nanesieme naň krém. Rozotrieme a dáme do chladu stuhnúť.
Na miernom ohni si roztopíme čokoládu a maslo (za stáleho miešania). Ak je poleva príliš hustá, môžeme pridať trochu mlieka/smotany.
Vylejeme na vychladnutý krém a rozotrieme. Koláč zakryjeme potravinárskou fóliu a dáme vychladnúť, najlepšie cez noc, do ďalšieho dňa.