20250728_081541

Bratislavský rez

Sladké jedlá a pečenie 120 min
Vytlačiť recept

Recep na cesto: korpus_recept

Suroviny

  • Krém:
  • 500 ml mlieko
  • 2 bal. vanilkový puding
  • 90 g kryštálový cukor
  • 125 g maslo
  • nastrúhaná kôra z 1/2 citróna
  • 2 PL um
  • Na potretie cesta:
  • 1/2 pohár jahodový/mailinový džem
  • rozvar: 150 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 PL cukor/med, 2 PL jahodového/malinového sirupu
  • ​Poleva:
  • 100 -150 g čokoláda
  • 80 g maslo

Postup

1. Korpus

20250726_104330

Upečieme si krém podľa receptu: Piškótový korpus

2. Ochutenie korpusu

Vychladnutý korpus rozrežeme na polovičky a pokvapkáme sirupom (150 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 PL cukru, 2 PL jahodového/malinového sirupu). Spodnú časť natrieme džemom a zakryjeme ju druhou časťou. 

3. Krém

20250726_104338

V mlieku na miernom ohni rozpustíme cukor, pridáme vanilkový pudingový prášok, nastrúhanú citrónovú kôru a uvaríme puding. Keď puding trochu vychladne, zašľaháme doň maslo. 

4. Stuhnutie

20250726_111450

Korpus vložíme späť do formy a nanesieme naň krém. Rozotrieme a dáme do chladu stuhnúť.

5. Poleva

20250726_200307

Na miernom ohni si roztopíme čokoládu a maslo (za stáleho miešania). Ak je poleva príliš hustá, môžeme pridať trochu mlieka/smotany. 

Vylejeme na vychladnutý krém a rozotrieme. Koláč zakryjeme potravinárskou fóliu a dáme vychladnúť, najlepšie cez noc, do ďalšieho dňa. 

Vytlačiť recept