Postup
Korpus - príprava:
Sušienky nalámeme a spoločne s roztopeným maslom rozmixujeme na kompaktnú zmes.
Korpus - pečenie:
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Zmes vložíme do formy a lyžickou ho roztlačíme na dno až k bokom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 10 minút. Po upečení korpus vytiahneme a necháme vychladnúť.
Náplň:
Vo väčšej mise zmiešame dohladka šľahačkové smotany, vajcia, Zlaté Klasy, cukor, tvaroh a nastrúhanú citrónovú kôru.
Pečenie:
Zmes vylejeme do formy na vychladnutý korpus a dáme piecť na 150 stupňov na cca 45-50 minút. Počas pečenia neotvárame dvierka na trúbe, aby nám náplň nepadla. Po uplynutí času na pečenie koláč ešte nevyberáme, len pootvoríme dvierka na trúbe a necháme ho tam ešte približne 10 minút.
Vyberieme, ostrým nožom oddelíme koláč po bokoch od formy, aby nám pri chladnutí nepraskla náplň (chladnutím sa koláč trochu stiahne). Necháme vychladnúť.
Citrónová poleva:
Do malého hrnčeka si pripravíme 3 žĺtky, 3 PL cukru, citrónovú kôru a citrónovú šťavu z 3 citrónov, 100 g masla. Za stále miešania na malom ohni všetko vymiešame v hladkú zmes (nevaríme, len zohrejeme, aby sa nám zmes spojila). Odložíme bokom vychladnúť. Keď zmes vychladne, vylejeme (natrieme) ju na vychladnutý koláč. Odložíme stuhnúť do chladu, čím dlhšie - tým lepšie, ideálne cez noc.
Dobrú chuť!