20180521_075219_001

Čokoládovo-banánové lasagne

Sladké jedlá a pečenie 45 min
Vytlačiť recept

Nenáročný a rýchly recept, ale je určite jedným z tých, čo pozitívne prekvapia. 

Keď k nám prišla na jednu z návštev švagriná Blaženka a priniesla v miske tieto "banánové lasagne", musela som sa veľmi premáhať, aby som neprejavila sklamanie... Taká ekxcelentná cukrárka, akou švagriná je, a prinesie obyčajný nepečený dezert?!? Stačilo však ochutnať a bolo zrejmé, že namiesto rozčarovania príde uznanie a ja budem pýtať recept! Robím ho už pravidelne a nikdy nesklamal.

Suroviny

  • 2 balíčky BEBE keksov
  • 2 šľahačkové smotany (smotany na šľahanie)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 čokoláda na varenie
  • 3 ks banány
  • alternatívne: 150 - 200 g mascarpone, 1 PL rumu

Postup

Čokoládový preliv:

lasagne_cokolada

Na miernom ohni si v malom hrnci zohrejeme jednu šľahačkovú smotanu, v ktorej za častého miešania rozpustíme čokoládu rozlámanú na kúsky a vanilkový cukor. Nevaríme, len potrebujeme roztopiť. Ak už máme hladkú šľahačkovú hmotu, odstavíme, necháme vychladiť. Pre intenzívnejšiu arómu môžeme primiešať 1 PL rumu. (Čokoládový preliv budeme používať na potieranie BEBE keksov, zároveň však aj na najvrchnejšiu polevu, takže si môžeme pre istotu cca 1/4 odložiť bokom.)

Šlahačkový preliv:

lasagne_slahacka

Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom do tuha. Ak chceme použiť aj mascarpone, môžeme primiešať.

Vyskladanie:

lasagne_bebe

V miske alebo vo forme si vyskladáme prvú vrstvu BEBE keksov. Potrieme šľahačkovou zmesou. 

Banány:

lasagne_banany

Banány nakrájame na kolieska (cca 0,5 cm). Poukladáme tesne vedľa seba do šľahačkovej vrstvy.

Vrstvenie:

Postupne ďalej ukladáme ďalšie vrstvy, pričom pri jednotlivých vrstvách striedame bielu šľahačkovú zmes a čokoládovú zmes. Na záver prelejeme bohate s čokoládovou zmesou a necháme v chladničke stuhnúť. Chladíme minimálne cez noc, najlepšie je nechať odstáť 24 hodín.

Dobrú chuť!

lasagne_uvod

22

20180521_075219_001
Vytlačiť recept