
Výborný a odskúšaný korpus na tortu, používame okrúhlu formu priemer 26 cm. Nádherne pevný, vysoký - zrezateľný na 3 časti, zároveň chuťovo veľmi jemný. Už len naplniť plnkou podľa chuti...
Výborný a odskúšaný korpus na tortu, používame okrúhlu formu priemer 26 cm. Nádherne pevný, vysoký - zrezateľný na 3 časti, zároveň chuťovo veľmi jemný. Už len naplniť plnkou podľa chuti...
Do 2 misiek si oddelíme bielka od žĺtkov. Do bielkov pridáme štipku soli a šľaháme cca 2 minúty, potom počas ďalšieho šľahania postupne (po lyžiciach) prisypávame kryštálový cukor. Vyšľaháme do tuha. Pridáme šťavu a nastrúhanú kôru z citróna (strúhame len žltú časť kôry) a šľaháme ešte cca 10 sekúnd.
Za pomalšieho šľahania pridávame postupne žĺtka.
V ďalšej miske zmiešame múku, škrob a prášok do pečiva. Túto zmes postupne prisypávame do vyšľahaného snehu so žĺtkami. Miešame už len ručne varechou a jemnými pohybmi, aby sme nenarušili sneh.
Okrúhlu formu vymažeme maslom a vysypeme hladkou múkou, ako spodok formy, tak aj boky, aby sa nám korpus dal po upečení pekne vybrať a aby počas pečenia nepraskal. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 45-50 minút. Počas pečenia rúru neotvárame.
Korpus po vybratí z rúry vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Plníme podľa chuti.