t6

Piškótový korpus na tortu (vynikajúci)

Sladké jedlá a pečenie 75 min
Vytlačiť recept

Výborný a odskúšaný korpus na tortu, používame okrúhlu formu priemer 26 cm. Nádherne pevný, vysoký - zrezateľný na 3 časti, zároveň chuťovo veľmi jemný. Už len naplniť plnkou podľa chuti...

Suroviny

  • 6 vajec
  • 180 g kryštálový cukor
  • štipka soli
  • 1 citrón (šťava+kôra)
  • 120 g hladká múka
  • 80 g škrob
  • 8 g prášok do pečiva

Postup

1. Sneh z bielkov

t1

Do 2 misiek si oddelíme bielka od žĺtkov. Do bielkov pridáme štipku soli a šľaháme cca 2 minúty, potom počas ďalšieho šľahania postupne (po lyžiciach) prisypávame kryštálový cukor. Vyšľaháme do tuha. Pridáme šťavu a nastrúhanú kôru z citróna (strúhame len žltú časť kôry) a šľaháme ešte cca 10 sekúnd. 

2. Pridanie žĺtkov

t2

Za pomalšieho šľahania pridávame postupne žĺtka.

3. Sypká zmes (múka, škrob, prášok do pečiva)

t3

V ďalšej miske zmiešame múku, škrob a prášok do pečiva. Túto zmes postupne prisypávame do vyšľahaného snehu so žĺtkami. Miešame už len ručne varechou a jemnými pohybmi, aby sme nenarušili sneh. 

4. Pečenie

t4

Okrúhlu formu vymažeme maslom a vysypeme hladkou múkou, ako spodok formy, tak aj boky, aby sa nám korpus dal po upečení pekne vybrať a aby počas pečenia nepraskal. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 45-50 minút. Počas pečenia rúru neotvárame.

5. Vychladnutie korpusu

t5

Korpus po vybratí z rúry vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Plníme podľa chuti.

*

torta

*

tu
Vytlačiť recept