
Tvarohové dezerty sa u nás v kuchyni tešia mimoriadnej obľube, prakticky sa tvaroh stal tradičným obyvateľom našej chladničky. Tento koláčik je u mňa jedným z najlepších - úžasný, osviežujúci koláčik, ktorý nezaberie veľa času. Zašpinia sa len dve misky a forma na pečenie, to je pre mňa tiež skvelý benefit.
Tvaroh je možné použiť hrudkujúci, ako aj jemný, pri tom jemnom bude koláč viac podobný cheesecaku. Ak použijeme sterilizované/kompótové ovocie, je potrebné nechať ho dostatočne v sitku odtiecť, aby nám nadbytok tekutiny nenarobil v plnke šarapatu. Odporúčam použiť rôzne druhy ovocia, ideálne mix sladších a kyslejších druhov (v tomto konkrétnom koláči boli plátky jahôd, hrozna, zavárané mandarínky a pár plodov machovky (physalis), skrátka, čo dom dal. Množstvo cukru si, samozrejme, prispôsobíme podľa svojich preferencií.