
Taliansky prvý chod formálnej večere, akési predjedlo, či skôr zmes pochutín. Plné fantastických surovín, proste vynikajúca voľba, ak človek čaká hostí a chce ich prekvapiť. Antipasti tvoria malé chuťovky, či už mäsové, syrové, zeleninové, zmes orechov, či ovocia, alebo kombinácia všetkých menovaných, v tepelne spracovanom/grilovanom alebo v surovom stave. Základom je, aby tanier/podnos s antipasti lahodil oku a chuti. Ingredencie vyberáme "cudzokrajné"; paštéta Majka alebo Bambino sú vo svojej podstate určite fajn, na podnose sa však rozhodne nebudú tváriť ako "antipasti" a už vôbec nebudú pôsobiť prekvapivo.
Serrvíruje sa na podnosoch, či väčších drevených doskách, my sme v rámci oslavy v práci zvolili zasadačkový stôl :o), ktorý sme potiahli potravinovou fóliou a voskovým papierom. Poviem Vám, vyzeralo to neskutočne luxusne!