Postup
Suroviny:
Pripravíme si suroviny, paradajky umyjeme, cesnak a cibuľu očistíme.
Príprava:
Avokádo prerežieme pozdĺžne na polovicu, odstránime kôstku (môžeme ju následne zasadiť) a lyžičkou vyberieme dužinu do misky. Hneď zakvapkáme limetkovou šťavou (zabráni avokádu, aby zhnedlo). Do elektrického sekáča vložíme cibuľu, cesnak, paradajky, soľ a chili a rozsekáme do jemna. Ak sa ingrediencie v sekáči nedarí rozsekať do hladka (v sekáči zostávajú hrubé kúsky surovín), pridáme trochu vydlabaného avokáda (sekáč potrebuje pri sekaní nahladko niečo s obsahom vody/tekutiny).
Vychladenie:
Roszekanú zmes pridáme do misky s avokádom a premiešame, pričom vidličkou avokádo rozpučíme. Zmes dáme vychladiť.
Servírovanie:
Podávame s tortilami, s chipsami alebo na kúskoch pečiva.