gua4

Guacamole

Studená kuchyňa a šaláty 10 min
Vytlačiť recept

Guacamole - veľmi jednoduchá mexická nátierka, resp. dip - podáva sa s chipsami, zeleninovými hranolkami, hriankami alebo s pečivom. Nie som práve členom fun-clubu guacamole, ale z času na čas príde na chuť... V chladničke vydrží aj dlhšie (vďaka citrónu a cesnaku), takže opäť tip na pohostenie, ktoré si chceme/potrebujeme pripaviť vopred.

Suroviny

  • (cca 5 chuťoviek)
  • 1 ks zrelé avokádo
  • 3 ks cherry paradajka alebo 1 ks menšia klasická
  • 1 PL limetková/citrónová šťava
  • 1/4 červená cibuľa
  • 1 ks menší strúčik cesnak
  • štipka soli, chili
  • alternatívne:
  • čerstvé bylinky
  • tavený syr

Postup

Suroviny:

gua1

Pripravíme si suroviny,  paradajky umyjeme, cesnak a cibuľu očistíme.

Príprava:

gua2

Avokádo prerežieme pozdĺžne na polovicu, odstránime kôstku (môžeme ju následne zasadiť) a lyžičkou vyberieme dužinu do misky. Hneď zakvapkáme limetkovou šťavou (zabráni avokádu, aby zhnedlo). Do elektrického sekáča vložíme cibuľu, cesnak, paradajky, soľ a chili a rozsekáme do jemna. Ak sa ingrediencie v sekáči nedarí rozsekať do hladka (v sekáči zostávajú hrubé kúsky surovín), pridáme trochu vydlabaného avokáda (sekáč potrebuje pri sekaní nahladko niečo s obsahom vody/tekutiny). 

Vychladenie:

gua3

Roszekanú zmes pridáme do misky s avokádom a premiešame, pričom vidličkou avokádo rozpučíme. Zmes dáme vychladiť.

Servírovanie:

gua4

Podávame s tortilami, s chipsami alebo na kúskoch pečiva.

Vytlačiť recept