
Recept prevzatý od mojej maminy, ktorý sa už nesnažím vylepšovať, ani obmieňať, je dokonalý tak, ako je. Akurát z času na čas pridám do paštéty brusnice, pistácie alebo aj čučoriedky. Dobre fungujú aj nakrájané orechy, či lieskovce (potom ale upozornite požívateľov na obsah tvrdých zložiek). Je na Vás, či použijete pečienky kuracie alebo kačacie, z kuracích pečení je paštéta štruktúrou jemnejšia, z kačacích chuťovo ostrejšia/výraznejšia. Ideálna vec, ak čakáte hostí - príprava tejto paštéty nezaberie veľa času, zašpiní sa v podstate len jedna miska a jedna forma na pečenie, nachystá sa deň/aj dva vopred, nestojí veľa peňazí a zabezpečí dosť muziky.
Najväčšou pochvalou bolo, keď kolega Julko po ochutnávke slastne vzdychol: "Ááách, Luci....". A nebolo treba ďalšieho komentára...
Podávajte s čerstvým pečivom alebo chlebom, kľudne aj v odvážnej kombinácii s ovocným džemom alebo sladkým ovocím (hruška, figy...). Dozdobujeme zelenou vňaťou (petržlenová vňať/bazalka/pažítka/polníček/rukola a pod.).