

Kurací šalát s ovocím
Studená kuchyňa a šalátyVytlačiť recept
Suroviny
- 2 ks kuracie prsia
- 1 hrnček nakrájaný stopkatý/bulvový zeler
- 1 hrnček nakrájané nešúpané jablko
- 1 hrnček hrozno/ananás/broskyňa/čučoriedky
- 1/4 hrnček nakrájaná cibuľa nadrobno
- 1/2 hrnček orestovaných nasekané orechy
- 1 hrnček majonéza
- 1 hrnček smotana na šľahanie
- 1 PL citrónová šťava
- soľ, čierne korenie mleté
Postup
Príprava:

Pripravíme si kuracie mäso, buď ho nakrájame na kúsky a orestujeme dozlatista na oleji, alebo ho uvaríme (napr. vo vývare). Zeler nakrájame na malinké pásiky (čo najtenšie), jablko neošúpané, cibuľku a orechy nakrájame nadrobno.
Príprava 2:

Pridáme ovocie - výborné sú čučoriedky, žltý melón, ananás, strerikizované broskyne a pod. Na záver si spravíme zálievku z citrónovej šťavy, majonézy, smotany na šľahanie, pridáme soľ a čierne korenie mleté podľa chuti. Premiešame a necháme poriadne vychladiť.
Vytlačiť recept