kur0

Kurací šalát s ovocím

Studená kuchyňa a šaláty
Vytlačiť recept

Suroviny

  • 2 ks kuracie prsia
  • 1 hrnček nakrájaný stopkatý/bulvový zeler
  • 1 hrnček nakrájané nešúpané jablko
  • 1 hrnček hrozno/ananás/broskyňa/čučoriedky
  • 1/4 hrnček nakrájaná cibuľa nadrobno
  • 1/2 hrnček orestovaných nasekané orechy
  • 1 hrnček majonéza
  • 1 hrnček smotana na šľahanie
  • 1 PL citrónová šťava
  • soľ, čierne korenie mleté

Postup

Príprava:

kur

Pripravíme si kuracie mäso, buď ho nakrájame na kúsky a orestujeme dozlatista na oleji, alebo ho uvaríme (napr. vo vývare). Zeler nakrájame na malinké pásiky (čo najtenšie), jablko neošúpané, cibuľku a orechy nakrájame nadrobno. 

Príprava 2:

kur1

Pridáme ovocie  - výborné sú čučoriedky, žltý melón, ananás, strerikizované broskyne a pod. Na záver si spravíme zálievku z citrónovej šťavy, majonézy, smotany na šľahanie, pridáme soľ a čierne korenie mleté podľa chuti. Premiešame a necháme poriadne vychladiť.

Vytlačiť recept