lososovaa1

Lososová nátierka

Studená kuchyňa a šaláty 10 min
Vytlačiť recept

Ak sa rozhodnem pripraviť kolekciu pomázanok, lososová určite nemôže chýbať. Keď mám však v pláne iba jednu, volím skôr bryndzovú, predsa len ryby každému nevoňajú, a ten údený losos je teda riadne aromatický. Na druhej strane, výborne sa hodí na zajedanie k vínku, osviežujúco vyzerá a na prípravu zaberie len pár minút času. 

Suroviny

  • 100 g údený losos
  • 1 ČL horčica
  • 50 g maslo
  • 50 g tavený syr/lučina
  • pár kvapiek citrónová šťava
  • mleté čierne korenie
  • bylinky: petžlrnová vňať/kôpor/pažítka/bazalka

Postup

Rozmixovanie:

lososova2

Lososa nakrájame na kúsky, vložíme do mixéra a spoločne so všetkými ostatnými prísadami rozmixujeme.

Dochutenie:

lososova3

Penu ochutnáme, podľa potreby dochutíme. Soľ by sme potrebovať nemali, údený losos býva veľmi slaný. 

Ak sa nám zdá byť pena chuťovo nevýrazná, pridáme čierne mleté korenie, prípadne trochu chili.

Servírovanie:

losos

Servírujeme na pečive/bagetke/opečenom chlebíku, alebo na krekroch/slaných sušienkach, či v košíčkoch z lístkového cesta. Dobrú chuť!

Vytlačiť recept