Postup
Plnky:
Ako prvé si pripravíme suroviny na plnky, ktoré volíme podľa chuti. Naše vyskúšané a obľúbené:
Tuniakový variant:
na nátierkovú časť:
1 konzerva tuniaka (drtený vo vlastnej šťave)
125 g maslo
1 ks malá cibuľka/zelená cibuľka
1 ČL plnotučná horčica
soľ, čierne korenie, citrónová šťava
alternatívne: pažítka/petržlenová vňať
na doplnenie sendviča:
varené vajíčka nakrájané na plátky
šalát zelený listový (hlávkový, rímsky, ľadový...)
plátky paradajky
Šunkový variant:
nátierkové maslo/majonéza
plátky šunky
plátky vareného vajíčka
plátky paradajky
zelený listový šalát
Slaninkový variant:
opečené plátky slaniny
plátky vareného vajíčka
nátierkové maslo/majonéza
plnotučná horčica
listový zelený šalát
tenké plátky syra
plátky paradajky
Mexický variant:
plátky vareného/pečeného kuracieho mäsa
sterilizovaná fazuľa
sterilizovaná kukurica
zelený listový šalát
plátky sterilizovanej uhorky
chili omáčka/pikantný kečup
Lososový variant:
plátky údeného lososa
smotanový syr/lučina/tvarohový syr
citrónová šťava
čierne korenie mleté
kópor
zelený listový šalát
Caprese variant:
mozzarella
plátky paradajky
bazalka
nátierkové maslo/majonéza
čierne korenie mleté, soľ
olivový olej (pokvapkať na opečený toast)
Vajíčkový variant:
vajíčkový šalát (linka)
plátky vareného vajíčka
zelený listový šalát
Syrový variant:
nátierkové maslo/majonéza
plátkový syr(výraznejší)
plátky vareného vajíčka
zelený listový šalát
plátky paradajky
plátky šalátovej uhorky
Zeleninový variant:
nátierkové maslo
rozmačkané avokádo s citrónovou šťavou
sušené paradajky
syr slanšieho typu (pecorino romano, feta...)