

Paradajkovo-cibuľový šalát
Studená kuchyňa a šaláty 10 minVytlačiť recept
Suroviny
- (pre dve osoby:)
- 6 ks stredne veľké paradajky
- 1 ks stredne veľká cibuľa
- soľ, čierne korenie mleté
- znojemský nálev/zálievka
- alternatívne:
- petržlenová vňať
Postup
Príprava:

Očistíme si cibuľu a umyjeme paradajky. Cibuľu prekrojíme a nakrájame na tenké mesiačiky. Paradajky prekrojíme a nakrájame tiež na cca 0,3 - 05 cm široké polmesiace.
Zálievka:

Paradajky a cibuľu dáme do misky, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením (najlepšie čerstvým z mlynčeka). Zalejeme zálievkou (v 300 ml vody rozpustíme 2 PL kryštálového cukru a 3 PL octu). Premiešame a dáme vychladiť.
Vytlačiť recept