

Rybí šalát
Studená kuchyňa a šalátyVytlačiť recept
Suroviny
- 500 g kyslé ryby (zavináče/slede)
- sterilizovaná zelenina (mrkva, hrášok, cibuľa)
- 4 ks Kyslé uhorky
- 1 ks cibuľa
- 200 g majonéza
- 2 PL kyslá smotana
- citrónová šťava
- worchester
- mletý muškátový orech (štipka)
- mleté čierne korenie, soľ
- alternatívne: chili, bylinky (kôpor/pažítka...)
Postup
Príprava:
Slede/zavináče nakrájame na menšie kúsky, Pridáme nakrájanú cibuľu, uhorky, sterilizovanú zeleninu. Z korenín, majonézy, horčice a citrónovej šťavy spravíme zálievku a poriadne premiešame. Zakryjeme a dáme vychladiť, najlepšie je nechať odležať do nasledujúceho dňa.
Vytlačiť recept