Vytlačiť recept

Suroviny

  • 500 g kyslé ryby (zavináče/slede)
  • sterilizovaná zelenina (mrkva, hrášok, cibuľa)
  • 4 ks Kyslé uhorky
  • 1 ks cibuľa
  • 200 g majonéza
  • 2 PL kyslá smotana
  • citrónová šťava
  • worchester
  • mletý muškátový orech (štipka)
  • mleté čierne korenie, soľ
  • alternatívne: chili, bylinky (kôpor/pažítka...)

Postup

Príprava:

Slede/zavináče nakrájame na menšie kúsky, Pridáme nakrájanú cibuľu, uhorky, sterilizovanú zeleninu. Z korenín, majonézy, horčice a citrónovej šťavy spravíme zálievku a poriadne premiešame. Zakryjeme a dáme vychladiť, najlepšie je nechať odležať do nasledujúceho dňa. 

Vytlačiť recept