salam06

Salámová pomázanka

Studená kuchyňa a šaláty 30 min
Vytlačiť recept

Toto je jedna z mojich najobľúbenejších nátierok, či už na chlebíčky, či na biele pečivo, či k obyčajným raňajkám, či k sviatočnej príležitosti pre hostí. Pochádza z kuchyne tety Vlasty z Trnavy a v rodine môjho manžela sa teší všeobecnej obľube. Dôležité, ba až nevyhnutné je použiť skutočne len a len Inoveckú salámu, so žiadnou inou to skrátka nie je to pravé. Či už sa suroviny nakrájajú najemno (ak nie je po ruke mixér alebo automatický sekač/krájač) alebo pomelú, chuť je stále výborná, určite však preferujem čo najjemnejšiu štruktúru a teda odporúčam: zomlieť alebo použiť automatický krájač. Poviem Vám, parádna vec, táto pomazánka!!!

Suroviny

  • 40 dkg inovecká saláma
  • 1 ks cibuľa
  • 3-4 ks sterilizovaná uhorka
  • 2 PL kečup (jemný alebo pikantný)
  • 1 ks malá majonéza
  • čierne korenie mleté
  • alternatívne:
  • 1 PL pasta Sambal Oelek / Ajvar pikant
  • soľ
  • petržlenová vňať, pažítka

Postup

Suroviny:

salam01

Pripravíme si všetky suroviny. Salám a cibuľu očistíme (ošúpeme)  a nakrájame na menšie kusy.

Vymixovanie:

salam03

Všetky suroviny rozmixujeme pomocou sekáča/krájača do čo najjemnejšej štruktúry. Nakoľko Inovecká saláma obsahuje dosť soli, pravdepodobne soľ nebudeme potrebovať. 

Ochutenie:

salam05

Vymixovanú zmes preložíme do misky a podľa potreby dochutíme. Zakryjeme fóliou alebo alobalom, aby pomazánka nevyschla a dáme vychladiť.

*

salam7

Dobrú chuť!

salam06

Dobrú chuť!

Vytlačiť recept