skvaru

Škvarková nátierka

Studená kuchyňa a šaláty 15 min
Vytlačiť recept

Nie som veľkým fanúšikom tejto nátierky, ak už mám konzumovať niečo tak mastné, preferujem hovädzí špik na opečenej hrianke, ale pre návštevy a priateľov škvarkovú pripravím vždy rada. Paradoxne, v pagáčoch mi škvarky kaloricky absolútne nevadia...



Suroviny

  • 200 g škvarky
  • 1 ks malá cibuľa
  • 2 PL horčica
  • 1 PL kečup ostrý/pikant
  • 1 ks sterilizovaná uhorka
  • 2 ks vajcia uvarené natvrdo
  • čierne korenie, soľ
  • na dozdobenie:
  • jarná cibuľka/petržlenová vňať/pažítka/plátky chili

Postup

Zmiešanie surovín:

skvar1

Všetky suroviny vložíme do misky a rozmiešame/rozsekáme. Môžeme použiť elektrický sekáčik, ale aj tyčový mixér, prípadne normálny mlynček na mäso, na ktorom pomelieme škvarky a primiešame k nim ostatné suroviny nakrájané čo najjemnejšie. Ochutíme podľa potreby a dáme odležať do chladu, najlepšie aspoň na pár hodín. 

Servírovanie:

skvar2

Podávame na čerstvom chlebíku/bagetke, prípadne na opečenej hrianke. Dozdobíme bylinkami, chili, prípadne kúskami zeleniny. Dobrú chuť! 

Vytlačiť recept