Nie som veľkým fanúšikom tejto nátierky, ak už mám konzumovať niečo tak mastné, preferujem hovädzí špik na opečenej hrianke, ale pre návštevy a priateľov škvarkovú pripravím vždy rada. Paradoxne, v pagáčoch mi škvarky kaloricky absolútne nevadia...

Škvarková nátierka
Studená kuchyňa a šaláty 15 minVytlačiť recept
Suroviny
- 200 g škvarky
- 1 ks malá cibuľa
- 2 PL horčica
- 1 PL kečup ostrý/pikant
- 1 ks sterilizovaná uhorka
- 2 ks vajcia uvarené natvrdo
- čierne korenie, soľ
- na dozdobenie:
- jarná cibuľka/petržlenová vňať/pažítka/plátky chili
Postup
Zmiešanie surovín:

Všetky suroviny vložíme do misky a rozmiešame/rozsekáme. Môžeme použiť elektrický sekáčik, ale aj tyčový mixér, prípadne normálny mlynček na mäso, na ktorom pomelieme škvarky a primiešame k nim ostatné suroviny nakrájané čo najjemnejšie. Ochutíme podľa potreby a dáme odležať do chladu, najlepšie aspoň na pár hodín.
Servírovanie:

Podávame na čerstvom chlebíku/bagetke, prípadne na opečenej hrianke. Dozdobíme bylinkami, chili, prípadne kúskami zeleniny. Dobrú chuť!
Vytlačiť recept